select your language

Uitnodiging: Eucharistieviering met zegening van het nieuwgeplaatste tabernakel

Uitnodiging: Eucharistieviering met zegening van het nieuwgeplaatste tabernakel

09 / 02 / 2017

Foto: Ramon Mangold

De Eendrachtskapel is sinds jaar en dag een plaats van aanbidding en geloof. Deze HH. Laurentius en Ignatius kerk werd gebouwd in 1871. In de afgelopen maanden zijn er de nodige herstelwerkzaamheden verricht. De zijmuren van de kerk en de kelder zijn vochtvrij gemaakt. Nieuw pleisterwerk is aangebracht.

Meer opvallend zijn de werkzaamheden in het priesterkoor. De witte verflaag is verwijderd. De oorspronkelijke schilderingen zijn weer zichtbaar en prachtig gerestaureerd. In het priesterkoor is een sacramentsaltaar geplaatst, afkomstig uit de Sacramentskerk in Gouda. Het tabernakel van dit altaar zal voortaan de bewaarplaats zijn van het heilig Sacrament in de Eendrachtskapel.

Op zaterdag 11 februari is er een plechtige heilige Mis in de Eendrachtskapel. We vieren die dag het feest van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Onder leiding van pastoor Chr. Bergs wordt voorafgaand aan de mis de rozenkrans gebeden en een hulde gebracht aan Maria. Bisschop Van den Hende zal in de plechtige mis het nieuwgeplaatste tabernakel zegenen.

Rozenkransgebed: 12.00 uur
Heilige Mis: 12.45 uur

Na afloop van de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie en een broodje.